Bekrić: Titula dolazi na Grbavicu

Dan nakon derbija

Bekrić: Titula dolazi na Grbavicu

Adnan Beganović

Željezničar je sinoć pred ispunjenom Grbavicom nadigrao Borac, te se tako osamio na vrhu premijerligaške tabele.

Izabranici Amara Osima odigrali su sjajnu partiju, a svoj veliki kvalitet ponovo je pokazao veznjak momčadi s Grbavice, Samir Bekrić, koji je postigao jedan pogodak, te upisao dvije asistencije, ali pored toga lucidnim driblinzima u nekoliko navrata je digao Grbavicu na noge.

"U sinoćnjem susretu pokazali smo kvalitetu i mislim da smo zasluženo slavili. Dan nakon susreta čujem komentare koji govore da je Borac loša ekipa, no vjerujte mi da to nije istina. Mi smo jednostavno u ovom trenutku koplje iznad ostalih, pa se onda čini da ko god igra sa nama nema kvalitete", rekao je za SportSport.ba Samir Bekrić i dodao:

"Atmosfera je bila veličanstvena. Ono što su nama sinoć podarali naši navijači nikada neću zaboraviti. U onakvom ambijentu uopšte ne možete igrati loše. Nadam se da su Grbavicu napustili zadovoljni, a uvjeren sam da ćemo im do kraja sezone donijeti još mnogo radosti."

Sedam kola prije kraja prvenstvene utrke Željezničar ima tri boda više od Borca. Titula je jako blizu Grbavici, a veznjak Željezničara uvjeren je da će on i njegovi saigrači uspjeti sačuvati bodovnu prednost.

"Niti najveći optimisti nisu se nadali ovakvom razvoju događaja. Zasjeli smo na čelo tabele i nemamo namjeru do kraja prvenstvene utrke ispustiti prvu poziciju. Biće teško, no naša sjajna forma razlog je zbog kojeg sam optimista", istakao je Bekrić.

U narednom kolu koje je na rasporedu već u srijedu sarajevska momčad gostuje u Tuzli. Sloboda pod palicom Vlatka Glavaša igra dobro u ovoj sezoni, pa nas sasvim sigurno očekuje dobra fudbalska predstava.

"Borac je već zaboravljen. Sve naše misli okrenute su ka Slobodi. Očekuje nas jako zahtjevan susret, no mislim da ćemo ostati neporaženi. Jednostavno, ne vidm niti jednu momčad u Premijer ligi koja nam može parirati ukoliko budemo nastavili sa igrama koje nas krase u proljetnom dijelu prvenstva", zaključio je Bekrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.