Bekrić: Uz podršku navijača do pobjede

Premijer liga, 9. kolo

Bekrić: Uz podršku navijača do pobjede

Adnan Beganović

Već šest kola Željezničar ne zna za pobjedu. Danas u goste izabranicima Amara Osima dolazi Sloboda, koja pod vodstvom iskusnog Nermina Hadžiahmetovića igra dosta „tvrdo“ i sasvim je sigurno da ni u ovom susretu ekipi s Grbavice neće biti lako.

„Spremni smo i nekako svi s nestrpljenjem očekujemo početak meča. Od pobjede u 2. kolu nad Širokim Brijegom nismo slavili i mislim da je danas konačno došao trenutak da prekinemo taj post“, rekao je za naš portal veznjak Željezničara, Samir Bekrić, te dodao:

„Nismo u baš dobrom položaju, večeras nemamo pravo na kiks i ja sam uvjeren da ćemo konačno „proraditi“ i upisati novu „tricu“. Biće teško jer Sloboda igra zatvoreno, ali uz pomoć naših vjernih navijača siguran sam da možemo „probiti“ Slobodinu odbranu."

Manijaci pomažu malom Vedadu

Udruženje navijača FK Željezničar - TM 1987, pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za operaciju jednomjesečne bebe Vedada Ražanice. Tokom utakmica sa Slobodom i Veležom, na stadionu Grbavica će se nalaziti punktovi, gdje će se moći donirati novčana pomoć za malog Vedada.

Vedad Ražanica je jednomjesečna beba, rođena sa teškim oboljenjem crijeva, zbog čega se bori za svoj život, pa je za izlječenje potrebno uraditi transplantaciju u nekoj od evropskih klinika, za šta su potrebna velika novčana sredstva.

Veći dio novca je prikupljen i angažovan je američki tim stručnjaka koji će izvršiti komplikovani operativni zahtjev, ali akcija prikupljanja sredstava još uvijek traje, kako bi se uradila transplantacija crijeva za što su potrebna, zaista, velika novčana sredstva koja Vedadovi roditelji ne mogu sami obezbjediti.
Vedad je sa roditeljima prije nekoliko dana otputovao u Italiju, gdje će biti obavljena operacija i naknadno liječenje sa oporavkom.

Otvoren je i humanitarni telefonski broj 090 291 061 putem kojeg možete donirati 2 konvertibilne marke.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.