Belgija desetkovana protiv Slovenije
Vincent Kompany ima problema sa povredom stopalom

Naši protivnici bez pola tima

Belgija desetkovana protiv Slovenije

Fudbalska reprezentacija Belgije u sutrašnjem prijateljskom meču sa Slovenijom (20.45 sati) u Genku, biće lišena usluga nekoliko standardnih prvotimaca.

Vincent Kompany ima problema sa stopalom i sigurno neće nastupiti, a na listi ozlijeđenih su i Marouane Fellaini (povreda leđa) te Wesley Sonck (koljeno). Pod znakon pitanja je i kapiten Timmy Simons kojeg muči zubobolja.

Napadač Moussa Dembele još nije potpuno spreman i vjerotno će ga stručni štab sačuvati za kvalifikacioni ogled protiv BiH.
U Belgiji se dosta priča o novoj zvijezdi, Edenu Hazardu, koji ima samo 18 godina i igra za Lille u Francuskoj. Upravo će ovaj mladi fudbaler odigrati svoju drugu utakmicu za belgijsku selekciju.
Iako je meč sa Slovenijom u prvom planu, u Belgiji se uveliko priča o gostovanju naše reprezentacije u Genku. Za pomenuti susret vlada veliki nteres i očekuje se da stadion kapaciteta 22.000 mjesta bude popunjen, a 4.000 ulaznica dobiće bh. navijači koji će uz velikom broju pohoditi Genk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.