Belgija oslabljena: Lukaku propušta Kipar i Izreal

Napadač Evertona

Belgija oslabljena: Lukaku propušta Kipar i Izreal

Belgijski fudbaler, Romelu Lukaku, povrijedio se u prošlosedmičnom duelu sa QPR-om i propustit će dvije utakmice kvalifikacija za Euro 2016.

Iako je menadžer Evertona smatrao kako povreda nije teže prirode, selektor Belgije Mark Wilmots na konferenciji za medije saopštio je kako Lukaku neće biti sposoban za predstojeće utakmice sa Kiprom i Izraelom.  

Unatoč tome što je Lukaku mnogo važna karika u reprezentaciji Belgije, selektor Wilmots ima nekoliko opcija u napadu, kao što su Christian Benteke (Aston Villa), te Divock Origi (Lille) i Michy Batshuayi (Marseille).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.