Belgijanci se najviše boje naših navijača
Damir Mirvić

Damir Mirvić iz Belgije tvrdi

Belgijanci se najviše boje naših navijača

Damir Mirvić, stoper koji je za naš nacionalni tim debitovao prošlog mjeseca u Rijeci, a koji nosi dres belgijskog Roeselarea, tvrdi da se Belgijanci uoči našeg gostovanja bh. tima u Genku najviše boje naših navijača.

U razgovoru za Dnevni avaz Mirvić je istakao da se u Belgiji prati dešavanje u našem taboru.

„Odmah su se ovdje prenijele vijesti o povredama Sejada Salihovića i Kenana Hasagića. Na televiziji je emitovan poseban prilog o Salihoviću. Prati se sve što se dešava kod nas. Polako se pumpa atmosfera uoči 28. marta i utakmice u Genku“, izjavio je Mirvić za Avaz, dodavši:

„Može se slobodno reći da se Belgijanci najviše boje naših navijača. Svježa su sjećanja sa utakmice u Briselu kada je 15.000 navijača bodrilo BiH. Strahuje se da će se reprezentacija BiH osjećati kao domaćin u Genku. Istina je da se boje i nereda. Već se odavno zna da će naši navijači imati poseban tretman u Genku i da će im kretanje biti ograničeno. Ali, najviše se ističe činjenica da će 3.800 naših navijača sigurno nadglasati domaćine.“

Problema s povredama imaju i Belgijanci. Posljednja nedaća za njih je stigla iz Holandije.

„Povrijedio se stoper Jan Vertonghen. Prema prvim dijagnozama, pukla mu je zadnja loža i vjerovatno neće biti spreman za utakmice protiv nas. Piše kako se belgijski selektor Rene Vandereycken nada kako će ovaj mladi igrač ozdraviti i biti na raspolaganju reprezentaciji“, prenosi Mirvić.

Mirvićev Roeselare bije grčevitu bitku za opstanak u belgijskom prvenstvu. U narednom kolu dočekuju Mouscron, klub koji može biti ključ opstanka Roeselarea, ali i Dendera, gdje igraju naši Smajić, Aganović i Zukanović.

„Mouskron je pred bankrotom. Do petka moraju pronaći dva miliona eura kako bi dobili licencu i mogli igrati utakmicu protiv nas u subotu. Ako ne skupe, automatski ispadaju i svim klubovima se brišu rezultati iz utakmica protiv njih. To bi pogodilo Dender, koji će na taj način ostati bez tri osvojena boda u duelu s tom ekipom. Ako Mouscron bude izbačen, tražio bi se još jedan direktan putnik u Drugu ligu. To bi, najvjerovatnije, bili Tubiz ili Mons. Također, još dvije ekipe će opstanak tražiti kroz baraž“, govori Mirvić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije