Belgijanci se oprostili od Eura, Italija slavi plasman u finale
Foto: UEFA

Evropsko kadetsko prvenstvo

Belgijanci se oprostili od Eura, Italija slavi plasman u finale

Evropsko kadetsko prvenstvo u Engleskoj ulazi u samo završnicu, a danas je odigran i prvi polufinalni duel između Italije i Belgije. Viđena je odlična fudbalska predstava, a na kraju su Italijani pobjedom od 2:1 izborili finale.

Italijani su nešto agresivnije ušli u susret, držali su konce u svojim rukama u prvom poluvremenu, a do vodstva su stigli u 31. minuti. Nakon sjajne akcije Gyabuaa je pogodio iskosa i doveo italiju u vodstvo od 1:0.

Rezultatom 1:0 se i otišlo na odmor, a onda u drugom poluvremenu Belgijanci pružaju puno bolju predstavu. Pokušavali su belgijski kadeti na sve načine doći do poravnanja, a u tome su uspjeli u 57. minuti kada je Vertessen postigao svoj četvrti gol na turniru.

Igrala je Belgija puno bolje u nastavku, ali Italijani nisu imali namjeru dopustiti preokret protivniku. Šta više, mladi Azzurri su imali sjajan odgovor na rezultatski povratak Belgije pošto je Vergani devet minuta prije kraja postigao sjajan gol za novo vodstvo Italije.

Ispostavilo se da je Verganijev gol (također četvrti na turniru) bio dovoljan za pobjedu (2:1) Italije i plasman u finale u kojem će ova selekcije odmjeriti snage sa boljim iz duela Engleska - Holandija koji je na rasporedu večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi