Belgijski savez pozvao Advocaata u pomoć
Advocaat je u svojoj bogatoj karijeri već vodio nacionalne selekcije Holandije i Južne Koreje

Po odlasku Vercauterena

Belgijski savez pozvao Advocaata u pomoć

Nakon što je sa pozicije selektora nacionalnog tima otišao Frank Vercauteren, čelnici Fudbalskog saveza Belgije pozvali su Dicka Advocaata da ranije nego što je planirano preuzme Crvene đavole.

Vercauteren je kormilo belgijske reprezentacije napustio jučer, kada su njegovi izabranici poraženi sa 2:1 od selekcije Armenije, čime su i definitivno ugašene sve nade da bi se Belgija mogla naći na SP u Južnoj Africi.

Advocaat je još u julu pristao da preuzme belgijski nacionalni tim na kraju ove godine, nakon što mu istekne ugovor sa Zenitom iz St Petersburga.

“Konatak je ostvaren i Advocaatu smo predložili da preuzme tim ranije nego što je to planirano.”, rekao je jedan od čelnika belgijskog saveza. “Gospodin Advocaat sada razmatra naš prijedlog.”, završio je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.