Bellamy će na Olimpijadi igrati za Veliku Britaniju

Bellamy će na Olimpijadi igrati za Veliku Britaniju

O. Lekić

Kontroverzni napadač Liverpoola Craig Bellamy danas je izjavio da će nastupiti za reprezentaciju Velike Britanije na olimpijskim igrama u Londonu.

Velšanin je jedan od trojice igrača starijih od 23 godine, koji će imati pravo nastupa na olimpijskom turniru. Za preostala dva mjesta kandidati su Ryan Giggs, Joe Cole i David Beckham.

Selektor Stuart Pearce će spisak objaviti do kraja sedmice.

"Ne bih smio ovo reći, ali ću vam otkriti da ću igrati za reprezentaciju Velike Britanije. Imao sam tešku sezonu u Liverpoolu, ali olimpijske igre mi predstavljaju veliki izazov. To će biti nešto posebno", rekao je Belamy, koji je ove sezone u 27 utakmica za Liverpool postigao šest golova.

U dresu reprezentacije Velsa odigrao je 69 utakmica i postigao 19 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.