Bellamy najavio oproštaj od reprezentativnog dresa

Nakon petnaest godina u selekciji Walesa

Bellamy najavio oproštaj od reprezentativnog dresa

Jedan od najboljih igrača reprezentacije Walesa u njenoj istoriji Craig Bellamy najavio je da će predstojeće dvije utakmice u kojima se Wales sastaje sa Makedonijom i Belgijom, biti njegove posljednje u reprezentativnom dresu. 

Bellamy je i prethodno najavljivao da sebe ne vidi u reprezentaciji tokom kvalifikacija za EURO 2016, ali je uvijek podcrtavao da to još uvijek nije njegova konačna odluka. Ovog puta čini se da dilema ne postoji.

„Ovo je moja posljednja sedmica u reprezentaciji. Već u novembru me neće biti,“ poručio je Bellamy.

Bellamy je dio reprzentacije punih petnaest godina. Za to vrijeme skupio je 77 nastupa u najdražoj majici što ga čini trećim igračem po broju nastupa u nacionalnom timu.

„Zahvalan sam na svakoj utakmici, paralelno i sretan i ponosan što sam predstavljao Wales,“ dodao je Bellamy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.