Bellamy posuđen Cardiffu

Bellamy posuđen Cardiffu

E. Škorić

Velški reprezentativac Craig Bellamy (31) karijeru će nastaviti u rodnom Cardiffu, nakon nesuglasica sa trenerom engleskog Manchester Cityja, Robertom Mancinijem.

Velšanin je već trenirao sa drugoligašem Cardiff Cityjem, a danas će biti predstavljen klubu na press konferenciji za novinare.

"Manchester City potvrđuje kako je Craig Bellamy dobio dopust za jednogodišnju posudbu u Cardiff City. On će službeno biti predstavljen tokom dana na jugu Walesa i bit će na raspolaganju treneru Daveu Jonesu za prvenstveni susret sa Doncaster Roversom koji se igra ovog vikenda", saopšteno je sa Eastdlansa.

Iako su za usluge 31-godišnjeg ofanzivca bili zainteresovani i Tottenham, Sunderland, te Fulham, City ga je odlučio, ipak, pustiti tek u "bezopasni" Cardiff. Naime, pomenute klubove u Manchesteru smatraju konkurencijom.

Bivši igrač Newcastlea i Liverpoola je čak razmišljao i o napuštanju fudbala, nakon što ga je Roberto Mancini izostavio iz svih svojih planova za novu sezonu. Bit će ovo svakako veliko pojačanje za Cariff City, koji je prošlu sezonu izgubio u doigravanju za Premiership od Blackpoola. Osim Bellamyja, Cardiff se ranije pojačao iskusnima Robbijem Fowlerom i Jimmy Floyd Hasselbainkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.