Bellamy propušta ostatak sezone
Craig Bellamy zadobio je tešku povredu koljena

Zbog povrede koljena

Bellamy propušta ostatak sezone

Iz Manchester Cityja su objavili kako će velški napadač Craig Bellamy (29) propustiti ostatak sezone zbog ozljede koljena.

Nestašni dečko je povredu zadobio 9. aprila u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa UEFA protiv HSV-a u Hamburgu kada je njegova ekipa poražena sa 1:3. Nakon toga je propustio sljedeća tri meča, a sada će, kako stoje stvari, propustiti i narednih pet premierligaških. 

«Bellamy se mora odmarati dvije sedmice, a tada će se vratiti treninzima. Nadamo se kako bi mogao odigrati posljednjih par utakmica, ali je vrlo  vjerovatno kako to ipak neće biti slučaj», kazao je menadžer Manchester Cityja Mark Hughes.

Od dolaska u redove «građana» iz West Hama u januaru (transfer vrijedan oko 14 miliona funti), Bellamy je postigao pet golova u 11 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti