Bellamy udario navijača
Craig Bellamy

Druga strana derbija

Bellamy udario navijača

Policija je pokrenula istragu o incidentu između igrača Manchester Cityja Craiga Bellamyja i navijača koji je utrčao na teren na nedjeljnoj utakmici engleske Premier lige između Manchester Uniteda i Manchester Cityja (4:3).

Incident se dogodio na samom kraju gradskog derbija nakon pobjedničkog pogotka Uniteda postignutog u sudijskoj nadoknadi, javljaju engleski mediji.

Navijač iz dijela gledališta gdje su se nalazili Unitedovi simpatizeri ušao je na travnjak, prema njemu su krenuli redari, no Bellamy je bio brži te ga je udario u lice.

Policija je još izvijestila da je za vrijeme utakmice na Old Traffordu iz različitih razloga uhićeno ukupno 12 navijača, dok je još 51 navijač udaljen sa stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.