Belletti sve dogovorio sa Fluminenseom

Povratak u Brazil nakon osam godina

Belletti sve dogovorio sa Fluminenseom

Edmir Škorić

Juliano Belletti, bivši igrač londonskog Chelseaja, pred potpisom je dvogodišnjeg ugovora sa Fluminenseom, te će se tako vratiti u Brazil nakon osam godina provedenih u Evropi.

Još u ponedjeljak je potpredsjednik Fluminensea, Alcides Antunes demantovao mogućnost da klub dovede Bellettija, da bi jučer stigla potvrda kako će 34-godišnjak potpisati ugovor na dvije godine.

Bivši igrač Villarreala, Barcelone i Chelseaja tokom sedmice će doći u Rio de Janeiro, kako bi prošao ljekarske preglede, te službeno postao novi član brazilskog kluba.

Belletti je za reprezentaciju Brazila nastupao na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Koreji prije osam godina, a ranije je u Brazilu nosio dresove Cruzeira, Sao Paula i Atletico Mineira.

Njemu bi se u Fluminenseu trebao pridružiti još jedan bivši igrač Barcelone i Chelseaja. Riječ je o portugalskom reprezentativcu, Decu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.