Tinejdžer je novi rekorder Premijer lige, simpatiše Juventus i voli ribolov: "Brojke me ne zanimaju"

Belmin Mešinović govorio za SportSport.ba.

Tinejdžer je novi rekorder Premijer lige, simpatiše Juventus i voli ribolov: "Brojke me ne zanimaju" · Intervju

A. Čaušević

Pravilo da minimalno jedan igrač 21 godine mora završiti meč Premijer lige otvorila je vrata mlađim fudbalerima te su neki obilato počeli koristiti priliku da pokažu svoje znanje i talenat. 

Na otvaranju sezone Premijer lige odlično djeluje i Belmin Mešinović, krilni fudbaler Tuzla Cityja. Ovaj 19-godišnjak je minulog vikedna postao rekorder Premijer lige. 

Mešinoviću je trebalo 10.2 sekundi da zatrese mrežu Leotara i tako postane strijelac najbržeg gola u historiji bh. prvenstva. S brzonogim i krilnim fudbalerom smo razgovarali o raznim temama...

Kada si saznao da si postigao najbrži gol u Premijer ligi? Šta ti je prolazilo kroz glavu?

Da budem iskren tek nakon utakmice sam saznao da se radi o najbržem pogotku u historiji PLBiH. Inače uopšte ne razmišljam o statistikama i brojkama, trudim se da budem fokusiran na svoju igru i igru svoje ekipe. Naravno, drago mi je da će i moje ime određeni period ostati upisano na jednoj tako posebnoj listi.

Odigrao si cijeli meč. Šta ti je poslije utakmice rekao trener Husref Musemić?

Oglasi

Husref je naravno prije svega bio zadovoljan pobjedom, što je bio i glavni cilj ekipe. Ne bih citirao riječi trenerove riječi upućene meni, samo ću reći da Husref takve stvari radi na njemu jedan svojstven i poseban način.

Sigurno je bilo mnogo čestitki kada si upalio mobitel poslije utakmice. Čija ti je najdraža?

Da, poruka je zaista bilo mnogo. Teško je izdvojiti baš onu jednu, ali sigurno bih izdvojio one od porodice i mojih prvih trenera iz škole fudbala Eurogol Živinice, gdje sam i započeo svoju fudbalsku karijeru.

Tuzla City sjajan na startu sezone, tri utakmice, tri pobjede uz odličnu igru. Šta je tajna uspjeha?

Tajna uspjeha Tuzle City je vrlo jednostavna, posvećenost. Svi u klubu imamo za cilj da iz dana u dan budemo sve bolji, samo rad i disciplina. To nam donosi dobre rezultate, iz čega proizilazi i sjajna atmosfera koja nas čini jednom porodicom.

Oglasi

Koga vidiš kao najveće konkurente u sezoni? Naredno kolo donosi nešto uslovno rečeno laku utakmicu jer dolazi Posušje?

Početak je sezone, još mnogo teških i zahtjevnih utakmica je pred nama. Ne bih podcjenjivao ili hvalio bilo koga, svaka nova utakmica zavisi od nas samih, a ne toliko od protivnika.

Među najmlađim si u ekipi. Od kojeg saigrača pokušavaš da pokupiš neke poteze ili naučiš nešto novo?

Veliko mi je zadovoljstvo što kao mlad igrač mogu da učim od najboljih. Mnogo je kvalitetnih igrača i sjajnih karaktera u našem timu. Ne bih nikoga posebno izdvajao, trudim se od svakoga usvojiti po nešto korisno, jer ovdje imam sjajnu priliku za to.

Oglasi

Ko ti je fudbalski uzor i zašto?

Pa rekao bih Cristiano Ronaldo. Prvenstveno zbog njegove discipline tokom jedne tako duge i uspješne karijere. Trudim se i sam usvojiti takvu disciplinu i radnu naviku kroz svoju fudbalsku karijeru.

Postoji li neki inostrani klub za kojeg navijaš?

Volim pratiti nogomet, često se odmaram uz utakmice. Moj omiljeni klub je Juventus, njih najčešće volim gledati.

Zašto broj 99?

Oglasi

Još kao dječak volio sam broj 99, nekako smatram da mi je taj broj sretan. Tako da bilo je lahko odlučiti se koji broj izabrati kada sam potpisao za Tuzlu City.

Možeš li se sjetiti na šta si potrošio svoju prvu platu od fudbala?

Što se tiče moje prve plate, ne sjećam se da sam je potrošio na neki baš poseban način, ne pridajem tome neki veliki značaj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako provodiš slobodno vrijeme? Imaš li neki dodatni hobi? Igraš li možda SportSport Fantasy Premijer ligu?

Slobodno vrijeme najviše volim provoditi u prirodi, pored nekog jezera ili rijeke uz ribolov. To me opušta i daje energiju za nove izazove. Sve pohvale za SportSport.ba Fantasy Premijer ligu, odnedavno sam i u tome aktivniji i zaista sve pohvale.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoNick
Biće ako Bog da odličan napadač. Ako usvoji i 50% od Ronaldove DISCIPLINE uz malo Božije sreće zaigraće možda baš u Juventusu
11 0
Kapak
Ribolov?? Ovaj nikad nece dobiti ni zuti ni crveni karton. Sretno
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi