Ben Arfa pjevajući odlazi iz PSG-a: Tužba je stigla u klub!
Foto: EPA

Ne odustaje od novca

Ben Arfa pjevajući odlazi iz PSG-a: Tužba je stigla u klub!

M. Šljivak

Hatem Ben Arfa (31) napustiće redove PSG-a po završetku ove sezone.

Francuski fudbaler je nedavno proslavio godišnjicu posljednjeg nastupa za klub. Apsolutno nikom nije jasno zašto je već godinu dana prekrižen u pariškom klubu, a njegova noćna mora će konačno biti gotova za nekoliko mjeseci.

Ben Arfa će napustiti klub sa Parka Prinčeva, ali će sasvim sigurno otići pjevajući. Plata je redovno stizala na njegov račun, a 31-godišnji fudbaler želi još novca.

Odlučio je tužiti klub jer smatra da su ga nepravedno kaznili tokom trening kampa u Dohi. Zbog odlaska iz kampa kažnjen je sa 100.000 dolara, te oduzimanjem bonusa za odanost klubu.

Njegov advokat Jean-Jacques Bertrand podnio je tužbu. Traži povrat novca i isplatu bonusa jer dokazi za opravdano odsustvo postoje.

"Hatem je opravdao odsustvo dokumentima, ali je klub odbio da to pogleda. Dobio je kazne i upravo zbog takvog odnosa nije želio otići. Pokušali su ga se riješiti i dva puta su ga kaznili usprkos dokazima o opravdanom odsustvu i mi sada želimo oduzeti novac natrag", rekao je Bertrand za RMC.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Slučaj će se jako brzo naći pred sudom. Pretpostavlja se da će Ben Arfa na kraju i izaći kao pobjednik iz ovog slučaja i sigurno je da će iz Pariza otići pjevajući.

Ben Arfa će sasvim sigurno biti veoma tražen na tržištu. Mnogobrojne ekipe bi ga rado vidjele u svojim redovima, a samo će on donijeti konačnu odluku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi