Igra sezonu karijere, promijenio reprezentaciju, a fudbalsku Evropu digao na noge

Nevjerovatna forma i statistika

Igra sezonu karijere, promijenio reprezentaciju, a fudbalsku Evropu digao na noge

Haris Zilić

Ekipa Blackburna je u sjajnoj seriji rezultata u Championshipu i nametnuli su se kao jedni od favorita za plasman u Premiership naredne sezone.

Roversi fenomenalne rezultate bilježe na krilima čileanskog fudbalera Bena Beretona Diaza (22) koji je ove sezone u 25 utakmica postigao 20 pogodaka i naravno sjajne partije stigle su na radar mnogih evropskih klubova, pa je Čileanac izludio fudbalsku Evropu.

Za njegove usluge zagrijano je naravno nekoliko klubova iz Premiershipa, a najglasniji je Tottenham, spominje se i Aston Villa, kao i Newcastle.

Ni klubovi iz ostalih Liga petice nisu ostali imune na partije Beretona pa se po medijima provlači informacija da je Sevilla zainteresovana kao i Borussija Dortmund. Navodno ga prate Monaco i Lyon.

Inače Bereton ima zanimljivu priču. Rođen je u Engleskoj, karijeru je počeo u Manchester United, a ipak je karijera krenula u pozitivnom smjeru 2017. godine kada je dvije sezone proveo u Nottingham Forestu, a onda eksplozija u Blackburnu.

Pomenuti fudbaler je odigrao 19 mečeva za mlađe selekcije Engleske postigao pet golova, ali niakada nije dobio šansu u "A" timu pa je prošle godine odlučio da nosi dres selekcije Čilea odakle njegova majka vodi porijeklo.

Za Čileance je već skupio devet nastupa i postigao tri gola, a čini se da je partijama u Championshipu fudbalsku Evropu digao na noge.

Top Komentari

LiliKes
DALE BRERETON! ❤
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi