Ben Sahar i Nakamura u Espanyolu

Ben Sahar i Nakamura u Espanyolu

Adnan Beganović

Nakon što je gotovo cijelu prošlu sezonu vodio grčevitu bitku za opstanak u društvu najboljih, španjolski prvoligaš Espanyol, u narednoj ne želi ponovo strahovati, pa su shodno tome iz uprave ovog katalonskog kluba ozbiljno shvatili prelazni rok. 

Nakon Joana Verdua pod dirigentsku palicu Mauricija Pochettina stižu još dvojica provjerenih fudbalera. Naime, novi igrači Espanyola od danas su izraelski napadač Ben Sahar i japanski veznjak Shunsuke Nakamura.

Mladi Izraelac s katalonskim klubom potpisao je četverogodišnji ugovor, a u redove Espanyola dolazi iz Chelseaja, koji ga je kupio još kao 16-godišnjaka. Zbog strahovite konkurencije u napadu Plavaca Ben Sahar je pozajmljivan u mnoge klubove, a u prošloj sezoni nosio je dres holandskog De Graafschaapa za koji je zabio 16 golova.

Nakamura je pristao na ponudu Espanyola iako već duže vrijeme najavljiva povratak u Japan, ali zbog Svjetskog prvenstva i želje da bude dio japanske ekspedicije u Južnoj Africi odlučio je još jednu godinu provesti u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.