Benaglio aut još četiri sedmice

Magath čeka povratak prvog golmana

Benaglio aut još četiri sedmice

Diego Benaglio, golman Wolfsburga, neće biti na raspolaganju treneru Magathu još najmanje četiri sedmice.

U pitanju je povreda tetive i iz tog razloga Benaglio nakon što je bio starter u prva četiri kola nije branio protiv Schalkea već njegov 23-godišnji zemljak Marvin Hitz koji će biti Magathov izbor sve dok iskusniji čuvar mreže ne bude fit.

Špekuliše se da bi Benaglio trebao da pauzira oko četiri sedmice, ali ljekari su naglasili da to i nije definitivno sa tim da prije tog roka sigurno neće stati na gol. Benaglio ima 28. godina i do sad je 37 puta branio za A selekciju Švajcarske. a prvi golman Wolfsburga je od januara 2008.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.