Benaglio: Nismo tu samo da sudjelujemo
Benaglija čeka težak izazov...

Benaglio: Nismo tu samo da sudjelujemo

Edmir Škorić

Wolfsburgov golman Diego Benaglio ima težak zadatak u srijedu. Naime, morat će braniti gol koji će 90 minuta napadati Villa, Iniesta, Xavi, Silva i društvo...

Španjolska kao aktuelni evropski prvak je jedan od glavnih favorita ovog SP-a, no u redovima švicarske reprezentacije se, potajno, nadaju iznenađenju.

"Španjolska je momčad za koju bih mogao reći da će osvojiti ovo Svjetsko prvenstvo. Oni su dosta jaki u napadu, igraju dosta brzo i skoro su nepobjedivi. To znači da moramo biti vrlo dobro organizirani u odbrani i igrati na visokoj razini", kazao je Benaglio, koji potom dodaje.

"Neki kažu da imaju problema sa golmanima. Pa to je smiješno, najveći problem za Del Bosquea je odabrati jednog od tri vrhunska svjetska golmana. Ono što je bitno jest da momčad nastupi kao reprezentacija koja predstavlja Švicarsku. Možemo reći da je uspjeh što smo na SP-u, ali nismo tu samo da bi sudjelovali. Želimo proći u drugu fazu Mundijala", dodaje Wolfsburgov golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.