Benatia: Željeli su me City, Chelsea, Barca i Real
Foto: EPA

Odlučio se za Bayern

Benatia: Željeli su me City, Chelsea, Barca i Real

Edmir Škorić

Stoper Baeyrna Mehdi Benatia tvrdi da su ga, nakon što je Roma otkrila da je na prodaju, željeli dovesti i veliki španski klubovi.

Marokanac se ovog ljeta povezivao sa engleskim klubovima Chelseajem i Manchester Cityjem, ali ej za 26 miliona eura iz Rome prešao u Bayern, 

“City i Chelsea su me željeli, a bilo je upita i iz Real Madrida, te Barcelone”, rekao je Benatia, dodavši:

“Razgovarao sam o budućnosti sa sportskim direktorom Rome Walterom Sabatinijem. Rekao mi je kako me klub želi zadržati, ali da im je jednostavno potreban novac. To me nerviralo jer sam u početku želio da ostanem. Ipak, da bude jasno, sretan sam što sam u Bayernu. Volim Minhen, čak i ako je malo hladnije ovdje”.

Ne tiče ga se previše ni činjenica da je plaćen čak 26 miliona eura. “Za mene tu nema nikakve razlike - došao besplatno ili za veliku naknadu, isto je”, dodao je Benatia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.