Benayoun hat-trickom "sredio" Maltu

Izrael startao pobjedom

Benayoun hat-trickom "sredio" Maltu

E. Škorić

Prvu kvalifikacionu utakmicu za odlazak na EP 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu odigrali su Izrael i Malta, a domaći su hat-trickom Chelseajevog ofanzivca Yossija Benayouna savladali goste (3:1).

Izrael je do vodstva stigao nakon svega sedam minuta igre. Rafaelov je prošao lijevom stranom, prizemno ubacio za Benayouna, a ovoljetno pojačanje Chelseaja sa petnaestak metara matira gostućujeg golmana Hogga.

Iako autsajderi u ovom meču, gosti sa Malte dolaze do poravnanja u 38. minut. Pace je pobjegao odbrani domaćih i glavom loptu poslao iza leđa Aouatea.

Uslijedio je potpuni "rafal" na gol gostiju, no do pogotka su domaći navijači strepili sve do 65. minuta, a onda je Benayoun pogodio sa bijele tačke za novo vodsto Izraelaca.

Isti igrač je, petnaestak minuta prije kraja, riješio sve dileme. Gostujući golman je uspio odbraniti udarac rezerviste Vermoutha, ali ne i Benayouna koji je "odbijanac" spremio u mrežu.

Ostala dva mečea grupe F na programu su sutra, kada će Latvia ugostiti Hrvatsku, a Grčka Gruziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti