Benayoun i Liverpool produžili saradnju

Benayoun i Liverpool produžili saradnju

Adnan Beganović

Izraelski fudbalski reprezentativac Yossi Benayoun produžio je ugovor s Liverpoolom i kako sada stvari stoje ostat će na Anfieldu do ljeta 2013. godine.

Benayoun je u Liverpool stigao 2007. godine iz West Hama, a u prošloj sezoni odigrao je u dresu Redsa 42 utakmice i postigao 9 golova.

„Igrati za klub kao što je Liverpool je ostvarenje sna i presretan sam što smo postigli dogovor oko produženja saradnje. Sada se mogu koncentrirati samo na svoje igre, naporno raditi i nadam se osvojiti neki trofej“, rekao je izraelski internacionalac za engleske medije.

Svoje oduševljenje postignutim dogovorom nije krio niti menadžer Redsa Rafa Benitez, koji je nakon potpisa ugovora istakao:

„Naša ideja je bila ovog ljeta produžiti ugovore s nekim igračima i Yossi spada među te igrače. Prošle je sezone igrao jako dobro, zabio je neke ključne golove i podijelio važne asistencije, tako da smo ga željeli zadržati i jako sam sretan što smo uspjeli.“

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.