''Benayoun je inteligentniji od Colea''

Ancelotti misli da je dobio boljeg igrača

''Benayoun je inteligentniji od Colea''

Menadžer Chelseaja, Carlo Ancelotti smatra kako je u Yossiju Benayounu dobio boljeg igrača nego u Joe Coleu.

Ovog ljeta Yossi Benayoun i Joe Cole su zamijenili dresove svojih klubova, Izraelac je sa Anfielda prešao na Stamford Bridge, dok je Englez krenuo u suprotnom pravcu. Carlo Ancelotti vjeruje kako je dobio boljeg igrača.

''Joe je brži, dok je Yossi taktički bolji. Mogu neki reći kako je Liverpool dobio boljeg igrača, međutim svi mogu objasniti svoje mišljenje'', rekao je Ancelotti, te dodao:

''Joe je imao sjajnu karijeru u Chelseaju, međutim ove godine je to sasvim druga priča. Jossi je veoma inteligentan i taktički sjajno razmišlja. Dosta će doprinijeti kvalitetu ekipe.''

51-godišnji talijanski stručnjak je upitan i za dolazak veznjaka Benfice, Ramiresa.

''O Ramiresu ću govoriti kada bude igrač Chelseaja. On to u ovom trenutku nije, ali se svi nadamo da će postati uskoro. Ukoliko on dođe, jedan stranac će morati napustiti klub'', završio je Ancelotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.