Benayoun: Osvojićemo trofej za Torresa

Redsi žele osvojiti Evropsku ligu

Benayoun: Osvojićemo trofej za Torresa

Edmir Škorić

Izraelski reprezentativac Yossi Benayoun je obećao kako će on i saigrači učiniti sve da osvoje Evropsku ligu u čast povrijeđenom napadaču Fernando Torresu.

Španski reprezentativni napadač "out" je do kraja sezone, ali Benayoun, strijelac jednog od tri sinoćnja gola West Hamu, tvrdi da će Redsi napraviti sve da osvoje Evropsku ligu za svog kolegu Fernando Torresa.

"Želimo osvojiti trofej i jako smo blizu toga. Moramo učiniti sve što možemo da napravimo dobar rezultat, tako da u dobrom okružju dočekamo uzvratnu utakmicu. Vjerujem da im možemo donijeti probleme, pa čak i bez Torresa. On je najbolji napadač na svijetu i sa njim su stvari puno lakše. Nažalost, povrijedio se i ne može igrati", kazo je Benayoun, koji dodaje.

"Htio je igrati protiv svog bivšeg kluba - on to zaslužuje, to bi bio poseban trenutak za njega, no mi moramo pokušati pobijediti i bez njegovog prisustva. Želimo osvojiti ovaj trofej i svima ga dati, uključujući naravno i Fernanda. Svaki trofej koji osvojite je veliki."

Liverpool svoju prvu polufinalnu utakmicu Evropske lige igra u četvrtak u Madridu na Vicente Calderonu, dok će se u drugoj utakmici sastati HSV i engleski Fulham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije