Bendtner: Sada sam potpuno spreman

Danski napadač Arsenala

Bendtner: Sada sam potpuno spreman

Edmir Škorić

Arsenalov mladi napadač Nickas Bendtner tvrdi da je stoposto spreman, budući da je zbog povrede sa terena izbivao od novembra prošle godine.

Danac je zadobio povredu prepone u novembru te je, čini se, spreman za pravi povratak na teren. Bentdnera sada veseli povratak, no ističe kako je prošao kroz veoma težak period.

"Ako pogledate trenutni program, ostalo je samo četiri mjeseca do Svjetskog prvenstva. Prošlo je tako brzo. Ljudi koji su imali teže povrede govorili su da je pakao, ja ih tek sada u potpunosti razumijem", kazao je danski napadač, te dodao.

"Bilo je zaista teško, dođete na trening svaki dan i uvijek radite iste stvari. Motivatori samo govore da će uskoro biti bolje. Ali, kada se vratite znate da ćete pronaći pravog sebe i ponovo biti jaki, ako ne i jači nego što ste bili."

Bendtner je protiv Manchester Uniteda na Emiratesu odigrao skoro čitavo drugo poluvrijeme, nakon što je zamijenio Sagnu, a u konkurenciji je za prvu postavu protiv Chelsea ovog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.