Bendtner: U Arsenal se više ne vraćam

Danac nema ugodna isksutva na Emiratesu

Bendtner: U Arsenal se više ne vraćam

Edmir Škorić

Danski napadač Nicklas Bendtner (23) kaže kako se nikada više neće vratiti u Arsenal, odakle je u zadnjem prijelaznom roku stigao na posudbu u Sunderland.

Revoltiran zbog toga što ga je menadžer Arsene Wenger više držao na klupi nego u igri, Bendtner je jedva dočekao da napusti Emirates. U zadnjim satima ljetnog prijelaznog roka pronašao je utočište u Sunderlandu, gdje će ostati na posudbi do kraja sezone.

"Nikada se neću vratiti u Arsenal i više nikada neću igrati za njih. Nakon automobilske nesreće koju sam doživio, nikada nisam dobio pravu priliku da se opet dokažem. Prošlo je godinu i pol, a ja nisam dobio svoju priliku", rekao je Bendtner, dodavši:

"Stvarno se radujem igrama u Sunderlandu, a vidjet ćemo što će se dogoditi narednog ljeta. Naći ću novi klub, ali u Arsenal se ne vraćam. To je sigurno".

Bendtner je u Arsenal još kao tinejdžer stigao iz KB-a 2004. godine, a već ga je klub slao na posudbu u Birmingham u sezoni 2006/07. Već pet godina je reprezentativac Danske, u čijem je dresu nastupio 38 puta, pritom postigavši 12 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti