Benitez: CR nije najbolji na svijetu

Benitez: CR nije najbolji na svijetu

Edmir Škorić

Trener Liverpoola, Rafael Benitez je na pitanje što misli o Portugalcu Cristianu Ronaldu odgovorio kako nova zvijezda madridskog Reala nije najbolji igrač svijeta.

Cristiano Ronaldo proglašen je igračem 2008. godine nakon izvrsne sezone u dresu Manchester Untieda, kada je sjajni Portugalac postigao 42 gola u svim takmičenjima.

Iako novo pojačanje Reala nije u formi kakvoj je ranije bio, on je, uz Lionela Messija, i dalje konkurentan za igrača godine. Na pitanje što misli o Ronaldu, trener Liverpoola Rafael Benitez je odgovorio:

"On je odličan igrač, ali ne mogu reći da je najbolji na svijetu. Kaka se također nalazi na vrhu, Messi i Wayne Rooney također, a mislim da bi i dva moja igrača mogla biti među najboljima, dakako Steven Gerrard i Fernando Torres."

"Gerrard je opasan kada igra iza Torresa, a i ovaj bolje igra kada je Steven iza njega", istakao je Benitez, te nastavio: "Sjećam se Liverpoola sa Toschackom i Keeganom, Dalglishom i Rushom i posljednji put s Barnesom i Beardsleyom, a mislim da Gerrard i Torres mogu biti poput njih. Za mene, naša snaga će uvijek biti u čitavom timu, ali isto tako istina je da ponekad veliki igrači mogu odlučiti važne utakmice."

Novo pojačanje ovog ljeta u Liverpoolu je Italijan Alberto Aquilani koji je stigao iz Rome, no zbog ozljede na teren će se vratiti tek za nekih dvadesetak dana, ali španski stručnjak smatra da "redsi" imaju adekvatne zamjene.

"Znam da će Aquilaniju trebati mjesec dana ili više, ali mislim da ćemo sa Mascheranom, Lucasom, Gerrardom i Damien Plessisom imati dovoljno širine u veznom redu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.