Benitez: Jako sam zadovoljan i ponosan

Chelsea osvojio Evropsku ligu

Benitez: Jako sam zadovoljan i ponosan

Edmir Škorić

Španski stručnjak Rafael Benitez je, naravno, sretan i zadovoljan nakon što je njegov tim u finalu Evropske lige savladao Benficu s 2:1.

Chelsea je bio očajan u prvom dijelu finala u Amsterdamu, ali je u nastavku došao do pobjede. Poveli su Englezi golom Fernanda Torresa, zatim je Oscar Cardozo u 68. minuti izjednačio s bijele tačke, da bi u trećoj minuti nadoknade Branislav Ivanović zabio za pobjedu Chelseaja.

"Imali smo sjajno drugo poluvrijeme protiv vrlo dobre momčadi. Benfica je dobra ekipa, pokazali su to posebno u prvom dijelu, kada su nam očitali lekciju, a onda smo u nastavku morali pritisnuti da pokažemo sve što znamo jer smo cijele sezone bili super", kazao je Benitez, dodavši:

 "Na kraju mislim da smo zaslužili  da slavimo jer smo naporno radili cijele sezone. Ponosni smo, naravno, jer nije bilo lako".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.