Benitez još uvijek vjeruje u prolaz

Redsi na rubu ispadanja

Benitez još uvijek vjeruje u prolaz

Edmir Škorić

Težak položaj u Ligi prvaka za Liverpool, svjestan je toga i sam trener Rafael Benitez, koji tvrdi da je potrebno čudo kako bi Redsi zaigrali u "knock-out" fazi takmičenja.

Prekrasnim golom rezervista Ryan Babel vratio je nadu par minuta prije kraja svim navijačima Liverpoola da će slavni engleski klub i ove sezone, ipak, zaigrati u osmini finala Lige evropskih prvaka. San je prestao kada je Lisandro Lopez postigao izjednačujući pogodak, a da stvar bude još gora u Firenzi je Fiorentina deklasirala Debrečen i zajedno s Lavovima "pobjegla" Liverpoolu.

"Jasno da je teško, ali još uvijek nije nemoguće da prođemo dalje. Moramo pokušati pobijediti do kraja i nadati se da će drugi rezultati ići nama na ruku. Još uvijek imamo šanse. Ne možemo puno pričati o drugim rezultatima ako mi sami ne osvojimo svoje utakmice, a nadam se da hoćemo. Također, očekujem da se dogodi čudo", kazao je Benitez, te nastavio.

"Ne mislim o tome da je moj posao na granici, mislim samo o narednoj utakmici. Nogomet ponekad može biti okrutan, ali moraš dalje, zadržati vjeru u sebe i vjerovati da tim može ići dalje."

Ipak, utjeha Benitezu može biti i izjava trenera Lyona, Claude Puela, koji je obećao kako će njegov tim pokušati pobijediti u Firenzi, iako bi lako mogao izbaciti Redse iz konkurencije.

"Ne morate brinuti, igrat ćemo pošteno jer želimo prvo mjesto u skupini. Ne želimo završiti kao prošle sezone, igrat ćemo i pokušati uzeti bodove u Firenci. Idemo tamo da pobijedimo i igrat ćemo u najjačem sastavu", kazao je Puel, čiji je Lyon osigurao prolazak u naredni krug Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.