Benitez: Nemeth je veliki strijelac
Mađar je pokazao svoj kvalitet

Nakon turneje po Aziji

Benitez: Nemeth je veliki strijelac

Edmir Škorić

Liverpool je svoju turneju po Aziji završio sigurnom pobjedom (5:0), a strijelac dva gola bio je mladi Mađar Kristian Nemeth, kojeg je trener Redsa Rafael Benitez posebno pohvalio.

Azijsku turneju Liverpool je završio visokom pobjedom nad Signapurom. Strijelci u 5:0 pobjedi Redsa bili su Fernando Torres, Albert Riera, Andriy Voronin, te dva puta mladi mađarski reprezentativac Kristian Nemeth.

"Nemeth je veliki strijelac. Postigao je dosta golova u rezervnom timu, a danas je pokazao i zašto", izjavio je Benitez za službenu stranicu kluba.

Španski stručnjak bio je zadivljen dobrom igrom njegovog tima, unatoč tome što su neki igrači umorni od međunarodnih obaveza.

"Dobro smo odigrali. Naporno smo radili i igrali na visokom niovu. Mislim da fizički sve više napredujemo svakog dana. Neki od igrača su se kasnije vratili sa međunarodnih obaveza, tako da je za njih važno da igraju bar po 30 minuta. Možete primijetiti da su neki od njih umorni, ali pristup i stav je bio dobar. I dakako, bila je to vrlo dobra igra".

Redsi se sada vraćaju u Evropu, a naredna prijateljska utakmica bit će odigrana protiv španskog Espanyola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.