Benitez odbio čestitati Fergusonu naslov

Benitez odbio čestitati Fergusonu naslov

Trener Liverpoola Rafael Benitez odbio je čestitati Alexu Fergusonu, treneru Manchester Uniteda, na osvojenom naslovu prvaka Engleske.

Kolo prije kraja engleskog Premiershipa United ima 87 bodova, četiri više od Liverpoola. Iako se Benitez i Ferguson često gledaju preko “nišana”, poštovanja, makar kurtoaznog, im nikada nije nedostajalo.

Ipak, situacija se između njih ponovno zakomplikovala u januaru kada je Benitez rekao da je Ferguson jedini menadžer koji je izbjegao kaznu zbog komentarisanja sudijskih odluka.

Čestitao bih Manchester Unitedu, velikom klubu, sjajnom klubu. Odigrali su dobru sezonu, ali ne bih želio mnogo pričati o tome. Uobičajeno je iskazati pristojnost i menadžeru momčadi, ali tokom sezone vidjeli smo mnoge stvari koje se meni nisu svidjele. I to je to. Čestitam Unitedu na osvojenom naslovu. To je sve što ću reći“, kazao je Benitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.