Benitez računa na Gerrerda
Možda nastupi protiv Chelsea: Steven Gerrard

Uoči revanša sa Chelsijem

Benitez računa na Gerrerda

Zbog činjenice da nema šta izgubiti u revanš meču četvrtfinala Lige prvaka protiv Chelsea (1:3) menadžer Liverpoola Rafael Benitez izjavio je kako bi mogao uvrstiti kapitana Stevena Gerrarda.

Naime, Gerrard je nedovoljno oporavljen, a subotnji duel 32. kola Premiershipa protiv Blackburna odgledao je sa klupe. Ipak, Benitez zna da  bez njega u svom timu protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu teško može preokrenuti zaostatak od dva gola.

»Naš kapiten se osjeća bolje i radi sa fizioterapeutom. Obaviće još jedan dan treninge i nakon njih ćemo vidjeti kako se osjeća. Ne treba ni govoriti kolika je razlika igrati sa Gerrardom i bez njega. Trebamo ga jer je ključni igrač», dodao je Benitez.

O Gerrardovom nastupu odlučiće ljekarska ekipa koja čini sve kako bi najboljeg igraša Reedsa pripremila za revanš.

Ligu šampiona pratite sa nama u "Domu mladih" u Sarajevu

Kao i za sve ranije utakmice, SportSport.ba u saradnji sa Heinekenom i Agencijom Linden otvara kapije "Planeta šampiona" za sve one koji žele u dobrom društvu pratiti Ligu šampiona i sutrašnji duel Chelsea i Liverpoola. Da biste rezervisali svoj sto u "Domu mladih" pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.