Benitez u odbrani Materazzija

Benitez u odbrani Materazzija

Edmir Škorić

Interov trener Rafael Benitez stao je u odbranu Marca Materazzija. Iskusni stoper je, podsjećamo, srušio Ibrahimovića u petoj minuti utakmice u svom kaznenom prostoru, a švedski napadač pogodio je za, ispostavilo se kasnije, konačnih 0:1.

Dery della Madonnina odlučen je nakon svega pet minuta igre. Ibrahimovićev prodor zaustavio je Materazzi na nekih 14 metara od gola Castelazzija, a glavni sudija odmah je pokazao na bijelu tačku. Ibrahimović je bio siguran za vodstvo Rossonera, koji su kasnije i sa igračem manje uspjeli sačuvati prednost.

Benitez, španski stručnjak na klupi Intera, ne žali što je pozvao preiskusnog Materazzija za ovu utakmicu.

"Materazzi nije debitant. On je veoma iskusan igrač. Izgubili smo Waltera Samuela i nemamo puno stopera koji moug parirati Ibrahimoviću u skok igri. Čitava utakmica promijenjena je nakon tog ranog penala. Napravio je samo jednu pogrešku na početku, poslije je igrao dosta dobro", rekao je Benitez.

Materazzi je zadobio jedan 'kung-fu' udarac od Ibrahimovića sredinom drugog dijela, nakon čega mu se ukazivala i ljekarska pomoć. Na pitanje novinara da li je Ibrahimović zaslužio više od žutog kartona, Benitez odgovara:

"Nije lako procijeniti. Bio je to gadan sudar, ali teško je suditi nakane igrača. No, svejedno sada ne možemo ništa promijeniti. Materazzi je dobro, ali jasno je da će liječnik napraviti testove kako bi bili apsolutno sigurni da je sve u redu."

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.