Benjamin Tatar glavna tema u Finskoj - Prvo petom osramotio golmana, a zatim ga lobovao sa 30 metara

Prelijepi golovi nekadašnjeg igrača Sarajeva

Benjamin Tatar glavna tema u Finskoj - Prvo petom osramotio golmana, a zatim ga lobovao sa 30 metara

Esmer Oštraković

Fenomenalnu utakmicu u okviru prvenstva Finske odigrali su Ilves i Gnistan za koji igra nekadašnji fudbaler Sarajeva i Borca Benjamin Tatar. Njegova ekipa je u gostima slavila sa čak 6:4.

Nije dobro krenulo za Gnistan koji je krajem prvog poluvremena primio dva brza gola i činilo se da se iz toga neće uspjeti vratiti.

Naime, prvo je u 37. minuti za vodstvo domaće ekipe pogodio Riski, a tri minute kasnije gol za 2:0 postiže Jukkola.

Latonen je u 60. minuti smanjio na 2:1, ali samo šest minuta kasnije bilo je 3:1 za domaću ekipu. Jorginho je asistirao, a treći gol za Ilves postigao je Arifi.

Dva minuta kasnije novi gol. Sarr asistira, a Katajamaki pogađa za 3:2 i vraća nadu svojim igračima. Upravo taj gol bio je prava prekretnica na ovoj utakmici.

Latonen je postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici u 73. minuti i vratio je stvari na početak, a u 79. minuti isti igrač pogađa sa bijele tačke i dovodi svoju ekipu u vodstvo.

Oglasi

Nije dugo trajala radost gostiju, jer samo dvije minute kasnije Riski postiže gol i donosi izjednačenje svojoj ekipi.

Pobjedu gostima sa dva gola, jednim u 85., a drugim u 95. minuti donio je upravo Benjamin Tatar.

Prvo je Tatar u 85. minuti majstorski petom matirao golmana domaće ekipe za veliko slavlje navijača kluba za koji igra.

Drugi gol bio je još ljepši jer je sa nekih tridesetak metara sa lijeve strane majstorski lobovao golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi