Gdje odlazi najbolji igrač Premijer lige? Tri puta su mijenjali ime, finansira ih sin Crvenog princa

Potpis je stvar formalnosti

Gdje odlazi najbolji igrač Premijer lige? Tri puta su mijenjali ime, finansira ih sin Crvenog princa

A. Čaušević

Benjamin Tatar je bivši fudbaler FK Sarajevo. Potpis ugovora između jesenas najboljeg igrača Premijer lige BiH i Abha FC je stvar formalnosti i pitanje dana. 

Tatar će se uskoro priključiti novim saigračima nakon što se na poprilično "škakljiv" način rastao s Bordo tima poslije koškanja na treningu i pokrenutog disciplinskog postupka.

Nova destinacija bh. reprezentativca bit će Saudijska Arabija, tačnije prijestolnica regije Asir koja je smještena na jugozapadnom dijelu zemlje.

Predsjednik kluba je Ahmed Al-Hodithy, a glavni finansijer regionalni guverner Turki bin Talal Al Saud, sin Talal bin Abdulaziz Al Saud u javnosti poznatijeg kao Crveni princ zbog svojih liberalnih stavova obzirom da u Suadijskoj Arabiji vlada šerijat.

Abha FC nema nešto veliku kupovnu moć, najveći transfer u historiji kluba je dovođenje Mehdija Tahrata iz Lensa za 1.5 miliona eura. S iznosom od 250.000 eura Tatar će postati jedan od najskupljih u historiji kluba.

Inače, ovaj klub je osnovan 1966. godine. Do sada je tri puta mijenjao naziv. Prvo su zvao Al Foruk, zatim Al Wadiea, a trenutno ime nosi pune 22 godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svoje domaće utakmice igra na Sultan bin Abdul Aziz stadionu kapaciteta 25.000 sjedećih mjesta. Prošla sezona im je najuspješnija u historiji jer su osvojili 9. mjesto u Pro ligi, najjačem rangu Saudijskog fudbala.

Tatar bi u Abhi trebao mijenjati Craiga Goodwina iz Australije koji se vraća u Al Wahdu. Nakon 17 odgiranih kola ovaj tim zauzima 8. mjesto na tabeli saudijskog prvenstva. Trener ekipe je 58-godišnji Tunižanin Abderrazek Chebbi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Pametan potez Tatara. Treba misliti na starost. Sarajevo je imalo priliku da napravi iskorak i tako bi i njihovi igraci bili u najvecem Evropskom i svijetskom izlogu, ali umjesto toga oni su odlucili da im sudbinu kroji kocijas iz Kaknja koji ih je vratio na fabricke postavke tako da je njihovim igracima jedino preostalo da bjeze u ove nizerazredne klubove u kojima jos mogu zaraditi neku marku za buducnost. Sretno.
10 9
Deepy
Slabo je to, slabo. Tatar je s ovim potezom po meni ispao glup. Razmisljam.nesto- pa mogao je.mozda u Osojek, Hajduk, pa i Lokomotivu, odigrat tamo 2 sezone i onda uzet 2-3 puta vecu svotu u Belgiji, Austriji, Rusiji... Al eto mu tamo. Rahmanovic je izabrao bolji put, ali i on ostaje tamo, iz Turske lige se malo ide vani, nemaju imidz lige iz koje se uzimaju zanimljivi igraci, zato jer se igra dosta sporo i predvidljivo. Pa jedan Galatasaray je financijski.npr 15 puta jaci od Rijeke a ne moze u EL, jedva je izbacio Hajduka koji je mozda i najgori u povijesti. Slicno je i s drugim Turcima. Ekipe spore, fizicki slabe, ne trci se, godinama su vec zaostali i za Cesima, Austrijancima, Belgijancima, Nizozrmcima, a imaju para prakticno ko neke od nabrojanih liga zajedno.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi