Benko slavi naslov najboljeg strijelca Premijer lige

Lista strijelaca

Benko slavi naslov najboljeg strijelca Premijer lige

M. Šljivak

Napadač Sarajeva Leon Benko gotovo sigurno će osvojiti titulu najboljeg strijelca Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sjajni napadač tima s Koševa kolo prije kraja ima nedostižnu prednost od šest pogodaka u odnosu na rivale, a ukupno je u dosadašnjem dijelu sezone Benko postigao 17 pogodaka.

Trojica fudbalera u zadnje kolo ulaze sa po 11 pogodaka. Jasmin Mešanović je s dva gola vodio Zrinjski do titule prvaka koji su Plemići osigurali u Doboj Kaknju, te je napadač mostarskog tima stigao do brojke od 11 golova ove sezone.

Isto toliko ima napadač Mladosti Haris Dilaver, te Wagner Santos Lago iz Širokog, koji je nakon dugo vremena uspio postići gol i to protiv Drine u Zvorniku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na 10 pogodaka je ostao Zajko Zeba...

Igrač klub broj golova
Leon Benko FK Sarajevo 17
Haris Dilaver FK Mladost 11
Jasmin Mešanović HŠK Zrinjski 11
Wagner Santos Lago NK Široki Brijeg 11
Zajko Zeba FK Sloboda 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti