Benko: Za koga je titula? Za one koji nas ne vole!

Napadač Sarajeva za SportSport.ba

Benko: Za koga je titula? Za one koji nas ne vole!

Nakon osam godina čekanja, igrači i navijači Fudbalskog kluba Sarajevo jučer su proslavili novu titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je u posljednjem kolu BHT Premijer lige BiH ostvario trijumf nad Slobodom rezultatom 3:1, a značajnu ulogu u pisanju historije FK Sarajevo odigrao je fantastični napadač Leon Benko. 

Benko, koji je vrlo skroman kada treba razgovarati o svojim uspjesima, u razgovoru za SportSport.ba otkrio je što mu je dalo motiv više da na Koševu ostavlja posljednje atome snage. 

"Mnogo mi znači podrška koju mi pružaju navijači. Kada sam tek stigao u Sarajevo u očima navijača vidio sam jednu vrstu gladu i koliko im je ustvari stalo do kluba i titule, tako da je to za mene bio jedan motiv više. Kada radiš nešto što voliš i u svakom trenutku daješ svoj maksimum, onda to navijači znaju prepoznati i mnogo cijeniti. Uvijek sam davao sve od sebe, a mogu obećati da će tako biti i narednom periodu", kazao nam je raspoloženi Benko.

Bivši hrvatski reprezentativac osvojenu titulu posvetio je navijačima FK Sarajevo, ali i onima koji ne gaje emocije prema klubu iz Titove 38b.

"Iskreno, u osvajanje titule nisam sumnjao ni u jednom trenutku. Imali smo mnogo uspona i padova u ovoj sezoni, ali smo imali najbolji tim u ligi i ovo je uspjeh za sve nas. Titula je za naše navijače, koji su nam najveća podrška, ali i za one koji nas ne vole. Idemo dalje", riječi su Leona Benke na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju dodajmo da je Leon Benko u ovoj polusezoni postigao devet golova i drugi je strijelac FK Sarajevo, a ispred njega je Krste Velkoski sa dva pogotka više. 

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.