Benko: Zbog ambicija Sarajeva sam došao u klub

Napadač dogovorio uslove sa ekipom iz Titove 38/b

Benko: Zbog ambicija Sarajeva sam došao u klub

Fudbalski klub Sarajevo doveo je novo pojačanje, a ekipu sa Koševa pojačao je hrvatski napadač Leon Benko. 

Benko je u klub iz Titove 38/b stigao kao slobodan igrač, a u sezoni 2012/2013 bio je najbolji strijelac hrvatskog HNL-a. Danas je Benko u prostorijama aktuelnog osvajača Kupa BiH dogovorio saradnju sa čelnicima kluba, a u nedjelju će staviti i paraf na ugovor. 

"Drago mi je da smo postigli dogovor. Od nedjelje sam na raspolaganju stručnom štabu, a već od ponedjeljka počinjem i trenirati," rekao nam je Benko. 

"Ja sam sve vrijeme u treningu, sigurno je da će trebati jedno vrijeme da se prilagodim ekipi, ali svakako je da sam spreman," riječi su hrvatskog napadača. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Benko u Sarajevo dolazi kao veliko pojačanje, a ambicije kluba iz Titove 38/b u ovoj sezoni su jasne. Hrvatski napadač ističe kako je zbog ambicija kluba odlučio da dođe u prijestolnicu naše zemlje. 

"Zbog ambicija sam došao, znam sve o ambicijama kluba. Čuo sam o klubu mnogo od prijatelja iz Bosne, o navijačima, o Sarajevu i spreman sam da pomognem najbolje što mogu," rekao je Benko.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.