Bentancur stigao u Juve na ljekarske preglede

Novo pojačanje Stare dame

Bentancur stigao u Juve na ljekarske preglede

Endin Čaušević

Čelnici Juventusa već su početkom ove sezone odlučili da će mladi urugvajski fudbaler Rodrigo Bentancur biti novo pojačanje Stare dame.

Bentancur je bio dio transfera Carlosa Teveza u Bocu Juniors prije skoro dvije godine, jer je Juve do 20. aprila ove godine imao mogućnost da za skoro 10 miliona eura kupio ovog mladog igrača Boce. Čelnici kluba su nakon nekoliko mjeseci razmišljanja odlučili da aktiviraju tu mogućnost, a Bentancur je već stigao u Torino.

Igrač Boce Juniors je jutros doputovao u Torino i trenutno se nalazi u trening centru Juventusa gdje radi ljekarske preglede. Juve je potvrdio na svom Twitter profilu da je Bentancur u Torinu, te da će uskoro potpisati ugovor s ovim klubom.

Još uvijek nije poznato na koliko sezona će mladi urugvajski reprezentativac potpisati ugovor sa Starom damom. Navodno, Bentancur bi ovog ljeta mogao na posudbu u neki od klubova Serije A. Ipak, očekuje se da će sa Juventusom odraditi dobar dio priprema za narednu sezonu kako bi se zaključilo može li ostati u prvom timu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi