Benteke propušta duel sa BiH?

Wilmots neće rizikovati

Benteke propušta duel sa BiH?

Novi napadač Liverpoola Christian Benteke bi mogao propustiti kvalifikacioni susret protiv naše reprezentacije, koji se igra u četvrtak.

Benteke je na jednom od treninga povrijedio bedrani mišić, zbog čega je nastup protiv BiH doveden u pitanje. Ipak, konačnu odluku će donijeti selektor Marc Wilmots, koji će nakon konsultacija sa ljekarskim timom ustanoviti da li je Benteke spreman za nastup.

"Ne želim ništa rizikovati. Šansu protiv Bosne i Hercegovine ću pružiti samo igračima koji su maksimalno spremni. Ako Benteke ne bude trenirao u srijedu, sigurno da neće igrati ni dan poslije protiv Bosne i Hercegovine", riječi su Wilmotsa.

Benteke je od dolaska u Liverpool odigrao četiri utakmice u Premier ligi, a postigao je jedan gol. U dresu reprezentacije, Benteke je debitovao 2010. godine, upisao je 24 nastupa i postigao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.