Bentley posuđen Birminghamu

Na White Hart Laneu nije opravao očekivanja

Bentley posuđen Birminghamu

Veznjak Tottenhama, David Bentley do kraja sezone nosit će dres Birminghama kao posuđen igrač.

Bentley je u posljednje vrijeme sve rijeđe dobivao priliku za igru na White Hart Laneu, a Harry Redknap je rekao kako ne želi da 26-godišnji veznjak sjedi i uzima platu.

Nedugo zatim, engleski veznjak pronašao je klub u kojem će imati više prostora za igru, a to je Birmingham.

"Oduševljeni smo dovođenjem Bentleyja. On je veliko pojačanje za nas. Imao je svojih trenutaka u Tottenhamu, ali tamo je velika konkurencija", rekao je menadžer Birminghama, Alex McLeish.

Bentley je 2008. godine došao u redove Spursa iz Blackburna kao veliko pojačanje, ali nije opravdao očekivanja. Karijeru je počeo u Arsenalu, a dres engleske reprezentcije je nosio sedam puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.