Bento: Došli smo po pobjedu

Portugalci odradili trening na Bilinom polju

Bento: Došli smo po pobjedu

Fudbalska reprezentacija Portugala odradila je trening na Bilinom polju, a upriličena je i press konferencija na kojoj se novinarima obratio selektor Paulo Bento.

"Bosna i Hercegovina je dobra selekcija sa nekoliko kvalitetnih igrača, koji igraju u vrhunskim evropskim klubovima i upoređujući našeg protivnika sa onim od prije dvije godine mogu reći da su mnogo kvalitetniji", rekao je portugalski selektor, a onda se osvrnuo i na travnjak Bilinog polja.

"Mislim da se svi slažemo u konstataciji da teren nije uslovan za igru i da šteti i jednom i drugom timu, no oni koji su dali dozvolu da se igra na istom, odgovorni su za to. Oba tima se moraju prilagoditi uslovima i smatram da utakmica neće biti tako lijepa koliko je mogla biti".

Novinari su portugalskog selektora pitali da li će utakmica u Portugalu biti kvalitetnija, te da li će naš najbolji igrač Edin Džeko imati posebnog čuvara.

"Nadam se da će utakmica u Portugalu biti kvalitetnija i ljepša, ali za naše dobro. Džeko je fenomenalan igrač i zaslužuje da se na njega obrati posebna pažnja, no nećemo zaboraviti ni druge kvalitetne igrače našeg protivnika", istakao je Bento.

Portugalski selektor je istakao i da se njegovi izabranici neće braniti, te da će igrati na pobjedu.

"Želimo pozitivan rezultat, odnosno pobjedu. Nećemo se braniti i počet ćemo ofanzivno. Ne razmišljamo o remiju, samo o pobjedi. Svjesni smo da je sutra tek prvo poluvrijeme, no želimo ostvariti dobar rezultat", rekao je Bento i na kraju se osvrnuo na veliko obezbjeđenje koje imaju Portugalci u našoj zemlji.

"Ja samo želim normalne uslove. Moja je briga dovesti tim u hotel, dok se o obezbjeđenju brinu portugalski savez, te UEFA i FIFA."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti