Bento: Možemo proći Twente

Trener lisabonskog Sportinga

Bento: Možemo proći Twente

Edmir Škorić

Sporting je u Lisabonu prošle sedmice remizirao protiv holandskog Twentea nepopularnim rezultatom 0:0, iako je to rezultat koji više odgovara Twenteu, iz Sportinga očekuju prolaz. Trener Paulo Bento večeras očekuje bolju igru svog tima, te se optimistično nada prolazu.

Prvu utakmicu 3. pretkola Lige Prvaka Sporting i Twente odigrali su prošle srijede, a Portugalci su u Lisabonu uspjeli sačuvati svoju mrežu. Ipak, sačuvali su je i Holanđani koji će večeras imati nešto više šansi, mada trener Sportinga Paulo Bento ne misli tako.

"Uvjeren sam da ćemo proći ovu rundu, jer vjerujemo u naše mogućnosti. Učinit ćemo sve što možemo kako bi prošli. Trenutno ne razmišljam o našoj eliminaciji. Umjesto toga, mislim pozitivno i uvjeren sam u to, jer se uzdam u svoje igrače."

"Budući da je neriješeno, znam da će biti težak protivnik. Imaju isti cilj kao i mi. Trenutno, imamo iste šanse kao i prije utakmice u Lisabonu, što je 50 posto za svaku ekipu. Nismo pobijedili prvu utakmicu kao što smo to htjeli, ali ako nismo mogli pobijediti, važno je da smo uspjeli zadržati praznu mrežu", završio je trener lisabonskog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.