Bento: Žalim što nismo ostvarili uvjerljiviju prednost

Selektor Portugala nakon Švedske

Bento: Žalim što nismo ostvarili uvjerljiviju prednost

Naš stari znanac iz prethodnih baraža, Portugal sinoć je minimalnim rezultatom uz pogodak Cristiana Ronalda trijumfovao nad Švedskom. 

Nakon meča selektor Paulo Bento bio je zadovoljan ostvarenim rezultatom.

„Žalim što nismo ostvarili i veću prednost jer smo objektivno mogli. Minimalna pobjeda nije najbolja pobjeda, ali je vrijedna posebno iz razloga što smo odbranili svoj gol,“ kazao je Bento, te dodao:

„Pogodak smo morali postići mnogo ranije. Zadovoljan sam kako smo igrali, što se posebno odnosi na drugo poluvrijeme. Napravili smo nekoliko dobrih prilika, od kojih smo iskoristili samo jednu. Nije ni Švedska bila beopasna, u par su nas navrata ozbiljno ugrozili.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.