Benzarti novi stari selektor Tunisa

Benzarti novi stari selektor Tunisa

Edmir Škorić

Faouzi Benzarti novi je stari selektor Tunisa, saopštili su to iz tuniškog Nogometnog saveza.

Benzarti je Tunižane već vodio na Afričkom kupu nacija u Angoli koji je održan početkom prošle godine. On se vratio na klupu tuniške nogometne reprezentacije, nakon što je Bertrand Marchand otišao zbog dva poraza od Bocvane u kvalifikacija za Afrički kup nacija 2012. godine.

Tunis je drugi u kvalifikacionoj grupi, gdje se još nalazie i Malavi, Ekvatorijalna Gvineja i Gabon. Dvije prvoplasirane reprezentacije prolaze dalje.

Benzarti je, osim tuniške selekcije, vodio i tunišku momčad Esperance koju je odveo do finala afričke Lige prvaka, gdje ih je savladao TZ Mazembe (DR Kongo), klub koji je ove godine igrao i u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Navodno je Benzarti Esperance napustio zbog sukoba sa predsjednikom kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.