Beqaj: Zaustavit ćemo bh. napadače

Uoči susreta u Tirani

Beqaj: Zaustavit ćemo bh. napadače

Adnan Beganović

Uoči kvalifikacionog duela između Albanije i Bosne i Hercegovine golman našeg protivnika Arjan Beqaj smatra da je ova utakmica jako važna za albanski nacionalni tim.

"Duel sa Bosnom i Hercegovinom za nas je od ogromnog značaja. Možda je ovo i utakmica koja će odrediti našu budućnost u kvalifikacijama. Pobjeda nad BiH bila bi velik poticaj za momčad pred utakmicu s Bjelorusijom", rekao je Beqaj za albanske medije i dodao:

"Ako pobijedimo BiH imat ćemo sedam bodova. Ne želim reći da bi se nakon eventualnog trijumfa već plasirali na Evropsko prvenstvo, no ako iz tri utakmice imate sedam bodova, onda se imate pravo nadati. Međutim, u fudbalu je sve moguće, svaka utakmica je novi test za igrače. Svaki od nas mora pokazati da zaslužuje nacionalni dres."

Golman albanskog nacionalnog tima osvrnuo se i na neigranje standardnog stopera Debatik Curryja.

"U posljednje vrijeme prati nas nesreća. Ostali smo bez trenera, ali i bez Curryja, no ne smijemo očajavati. Ponekad takve stvari mogu momčad i motivirati. Curry će  nam nedostajati, ali mislim da smo mi momčad u pravom smislu riječi i siguran sam da će igrač koji ga bude mijenjao to dostojno uraditi. BiH je po meni najkvalitetnija u napadu, ali fudbal je kolektivna igra i uvjeren sam da ćemo znati zaustaviti bh. napadače", zaključio je Beqaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije