Berbatov i Stekelenburg odlaze iz Monaca

Napuštaju francuski klub

Berbatov i Stekelenburg odlaze iz Monaca

Dimitar Berbatov nije produžio ugovor sa Monacom i ima odriješene ruke u pronalasku novog kluba u nadolazećem prijelaznom roku. 

Naime, bivši reprezentativac Bugarske je svoj odlazak najavio nakon utakmice četvrtfinala Lige prvaka, a veliki interes za njegove usluge pokazali su Bournemouth i West Bromwich Albion.

Berbatov je prije dolaska u Monaco nosio dresove Fulhama, Manchester Uniteda, Tottenhama, Bayer Leverkusena iz CSKA iz Sofije, a za francuski klub je u ovoj sezoni Ligue 1 postigao sedam pogodaka i upisao jednu asistenciju.

Kada je u pitanju rubrika "odlasci" u Monacu, vrijedi istaći da za Kneževe u narednoj sezoni neće nastupati ni iskusni golman Maarten Stekelenburg, koji se nakon posudbe vraća u svoj Fulham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.