Berbatov: Iza Ronalda i Messija najveći nogometni talent je Harry Kane
Foto: EPA

Bugarin oduševljen napadačem Tottenhama

Berbatov: Iza Ronalda i Messija najveći nogometni talent je Harry Kane

Engleski reprezentivac Harry Kane je ove sezone u pet odigranih utakmica već postigao pet pogodaka i upisao sedam asistencija. Najvažniji je igrač Tottenhama i za njega se već dulje otimaju najveći svjetski klubovi, a na njegovu recentnu formu imun nije ostao ni Dimitar Berbatov, bivši napadač Tottenhama.

"Nakon Messija i Ronalda, Harry Kane i Lewandowski su dva najveća talenta u našem sportu. Kaneova asistencija koju je imao za vikend protiv West Hama je na novoj razini. To očekujete od  igrača kao što je Kevina De Bruyne. Kane cijelo vrijeme dokazuje da može biti i desetka, a ne samo gol igrač", kazao je Berbatov, koji je suradnju Kanea i Heung-Min Sona u novoj sezoni usporedio s onom koju je sam imao s Robbiejem Keanom.

"Oni su skoro pa telepatski povezani. Razumiju da nogomet nije sebična igra i da igraš bolje i više pomažeš momčadi kada pokušaš proigrati suigrača. U ovom trenutku oni se zabavljaju i to je perfektno partnerstvo", kazao je Berbatov.

Top Komentari

bavarac88
Hahahah,ako si ti bio i on je
1 3
user1597849779
Pa da je tako dobar igro bi u nekom jakom klubu a ne u klubu koji niksd nije osvojio trofej
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi