Berbatov: Nisam simulirao penal

Dalglish razočaran suđenjem

Berbatov: Nisam simulirao penal

Manchester United je četvrto kolo FA Kupa izborio pobjedom protiv velikog rivala Liverpoola sa 1:0. Jedini strijelac na utakmici bio je iskusni Ryan Giggs u 2. minuti iz sumnivo dosuđenog penala.

Penal je izborio bugarski internacionalac Dimitar Berbatov koji je pao pored Danijela Aggera. Iz Liverpoola su protestovali zbog penala, ali se akter sporne situacije Dimitar Berbatov ne slaže s tim da nije bilo kontakta.

"Naravno da je bio penal, bilo je dovoljno kontakta da izgubim ravnotežu. Svi koji me znaju, znaju da ne padam lako. Mislim da im je golman bio najbolji igrač, ali na kraju je i jedan gol bio dovoljan za pobjedu", rekao je Berbatov o sumnjivom penalu koji je načinjen nad njim.

Ova utakmica je bila debi za novog trenera Redsa Kennyja Dalglisha koji nakon utakmice nije mnogo zamjerao svojim igračima. Pohvalio je njihovu borbenost, te istakao kako su dvije sudijske odluke bile ključne u ovom dvoboju.

"Dvije sudijske odluke bile su važan faktor u ovoj utakmici. Oduzmemo li te dvije odluke, moji igrači su pokazali veliku požrtvovnost jer ovdje nije lako igrati. Navijači su bili iza nas cijelu utakmicu i igrači su dali sve od sebe. Što se penala tiče, mislim da nije bio, a kod isključenja sudija nije odmah sudio ni prekršaj", bio je kategoričan Dalglish.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.