Bergkamp: Arsenal je jednodimenzionalan

Nekadašnji napadač Topnika uporedio dvije generacije

Bergkamp: Arsenal je jednodimenzionalan

Nekadašnji napadač Arsenala Dennis Bergkamp kritikovao je sadašnju ekipu Arsenala, koja po njemu nema raznovrsnost i kvalitetu u igri kao što je to bio slučaj u šampionskoj generaciji 2004. godine.

Bergkamp smatra da sadašnja igra Arsenala nije dobra, da je jednodimenzionalna i da je bez karaktera.

Sjajni holandski napadač napustio je Arsenal 2006. godine i od tada Topnici više nisu osvojili niti jedan trofej, a umjesto borbe za naslov prvaka danas se bore za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Bergkamp nije kritikovao rad svog nekadašnjeg trenera Arsene Wengera, ali je priznao da sadašnji Arsenal nije ni blizu generacije nepobjedivih iz 2004. godine.

"Mislim da sada u Arsenalu igra dosta igrača sličnih profila. Mislim da bi trebalo biti više raznolikosti. U ekipi je potrebno nekoliko igrača sa jakim karakterom koji mogu povući ekipu naprijed, i u utakmicama i na treninzima. Također je potreban neko ko može napraviti razliku kada je postizanje golova u pitanju. Mislim da sve to nedostaje današnjem Arsenalu", kaže Bergkamp.

"Kada upoređujemo ovu ekipu sa onom šampionskom, možete vidjeti da smo mi na sredini terena imali Freddia Ljungberga, Roberta Piresa i Raya Parloura, a svaki od njih je radio svoj dio posla i preuzimao odgovornost. Arsenal se danas oslanja uglavnom samo na jednog igrača, Robina van Persia, a mislim da to ne može proći, što se osjeti i na rezultatima", dodao je Holanđanin.

A, ovako je to nekada Bergkamp radio...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.